| 11.06.2022 |

עיצוב חדרי נוער – לתת לעיצוב להשתנות עם הילד

מה עושים עם החדר כשהילדים מתבגרים? ובכן, לא חייבים לקנות חדש. קבלו שלוש גישות שונות להתאמת החדר הקיים, אז מי מהן נכונה עבורכם?

עיצוב חדר הילדים מתחיל עוד לפני שהתינוק נולד. בראשנו אנחנו מדמיינים את הרך הנולד, סקרנים לדעת כיצד הוא ייראה ולמי מאיתנו יהיה דומה. אנחנו גם מתלבטים לגבי עיצוב החדר שלו ותוהים כיצד לעצב את המרחב שאמור לשמש לו חלל בטוח, נעים ועוטף בשנים הראשונות לחייו.

למעשה, כאשר אנו מתכננים חדר לתינוק אנו עושים זאת לפי ראות עינינו, בוחרים את הרהיטים שמתאימים לטעמנו האישי ומחליטים בעצמנו על פלטת הגוונים והחומרים. אולם השנים עוברות והילדים הקטנים שלנו מתבגרים, צרכיהם משתנים והם מפתחים טעם אישי ודעות ומתמסרים לתחביבים. והנה הופך החדר שראינו בעיני רוחנו לפני שהגיעו לעולם, לכזה שזקוק לשדרוג ועדכון.

לעומת חדרים אחרים בבית, שעיצובם יכול להישאר רלוונטי לאורך שנים, חדר הילדים זקוק לעדכון לעיתים קרובות יחסית, בהתאם להתבגרות הילדים. ברוב המקרים נעדיף להימנע מהחלפת כל הרהיטים והאביזרים בחדר, משום שמדובר בהוצאה כספית גבוהה, ולרוב גם אין בכך צורך. לפניכם שלוש גישות שונות להתאמת החדר הקיים לילדים שגדלים ומתבגרים, מתוכן תוכלו לבחור את הדרך הנכונה ביותר עבורכם ועבורם.

טיפים לעיצוב חדרי נוער

1) אבזור מחדש

בעיצוב הבית בכלל ובעיצוב חדרי ילדים בפרט, מומלץ לבחור בריהוט בסיסי (מיטה, ארון ויחידות אחסון) בגוון ניטרלי ובסגנון נקי, על מנת שיוכלו ללוות את הילד למשך זמן ממושך. אם כך עשיתם, הרהיטים יכולים להוות מעין עוגן קבוע, כאשר יתר האביזרים ישתנו סביבם. את אביזרי הפסטל הרכים שמאפיינים חדרי תינוקות תוכלו להחליף באלמנטים בסגנון מעט בוגר יותר עם מוטיבים שמאפיינים את אופיו של ילדכם. שלבו אביזרי עץ ומתכת, איורים וטיפוגרפיה אשר יבטאו טוב יותר את ילדכם המתבגר, החליפו את גווני הקירות ואת גופי התאורה. גם בגיל צעיר יחסית ניתן להפוך את הילדים לשותפים בתהליך ומומלץ להתייעץ איתם בבחירת הצבעים והמוטיבים. צמצמו את המבחר למספר אפשרויות והציעו להם לבחור, כך תיצרו אצלם תחושת עצמאות וכן חיבור לחלל החדש.

2) שדרוג הקיים

תופתעו לגלות את מידת ההשפעה שיש לצביעה של חזית הארון או לשינוי הייעוד של שידה, על המראה והאווירה בחדר. אם רכשתם פרטי ריהוט איכותיים, סביר להניח שמצבם עדיין טוב ואין צורך להחליפם, אך יכול להיות שהצבע שלהם כבר לא מתאים לעיצוב החדש, שהידיות ילדותיות מדי או שפשוט בא לכם ולילדכם להפיח בהם רוח חדשה ורעננה. במקרה כזה תוכלו לשדרג את הרהיטים הקיימים בעזרת צביעה מחדש, חיפוי בטפט, החלפת חזיתות עץ בזכוכית, החלפת ידיות או אינספור אפשרויות נוספות לפי הסגנון שברצונכם לייצר והשינויים הפונקציונאליים הדרושים לכם ולילדכם.

כמו כן, זוהי הזדמנות לבחון מחדש את הפריטים הקיימים בחדר ובבית, יכול להיות שרהיט קיים יכול לשנות את ייעודו ולשמש אתכם מחדש לצורך אחר.

3) תוספת נקודתית

הילדים זקוקים ליותר אחסון עבור ספרי הלימוד? הם מבקשים פינה ייעודית ליצירה או לתחפושות? הם עולים לכיתה א׳ וזקוקים לשולחן כתיבה? אולי הגיעו לגיל שבו חברים נשארים לישון אצלם וצריכים להחליף את המיטה? במקרים מסוימים הסגנון העיצובי של החדר והצבעוניות שלו עדיין מתאימים לילד, אך הוא מבקש או צריך שינוי נקודתי כלשהו. הטעות הנפוצה במקרה כזה היא תוספת של הפריט החדש על גבי הקיים, באופן היוצר עומס בחדר, שלרוב אינו גדול במיוחד מלכתחילה. ברוב המקרים שינוי כזה, קטן ככל שיהיה, ידרוש התאמה וארגון מחדש של החפצים הקיימים. כדי לעשות זאת עליכם לשאול את עצמכם (ואת ילדכם) – האם יש משהו בחדר שניתן לוותר עליו? אולי הם לא משתמשים בשולחן הכתיבה, אולי פינת הקריאה שתכננתם להם כשהיו קטנים כבר לא מתאימה להם ואולי זו הזדמנות טובה למיין את הצעצועים ולהעביר חלק מהם למחסן. בכל מקרה, מומלץ למדוד היטב את החדר ולתכנן מראש היכן התוספת אמורה להשתלב בחלל ורק לאחר מכן לרכוש את הרהיט או האביזר הנדרש.

*למען הסדר הטוב יובהר, כי האמור בכתבה זו הינו בגדר המלצה בלבד. האחריות לשימוש במוצרים כלשהם אשר ירכשו בעקבות המלצה זו מוטלת על הרוכש ועליו בלבד